De la seminte la microplante

De la seminte la microplante

De la semințe la... microgreens sau microplante

După cum sugerează și numele, aceste verdeturi au dimensiuni mici, dar ce anume sunt mai exact?


    
     Microplantele reprezintă prima etapă de creștere a unei plante.
Frunzele unui rasad, carea ulterior dau drumul “adevaratelor frunze” se numesc cotiledoane.
Acestea sunt primele frunzulițe cu reserve nutritive care se găsesc în embrionul unei plante fanerogame (plante cu semințe). Practic de la ele începe cu adevărat creșterea și transformarea în plante și legume.
Prin definiție liberă, majoritatea microplantelor sunt tulpina și primele frunze ale unei plante.

     Spre deosebire de germeni, care sunt cultivați în apă, microplantele sunt cultivate în sol
În timp       ce un germen se mananca inclusiv cu rădăcina, microplantele sunt tăiate de la nivelul solului și numai tulpina superioară și frunzele sunt consumate. Acestea sunt folosite ca supliment nutritiv, îmbunătățirea vizuală a aromei și texturii alimentelor și preparatelor.

     Microplantele sunt produse din diferite soiuri de seminte de legume si ierburi aromate. Specialiștii recomandă cultivarea microplantelor pentru consum doar din semințe ecologice.

     Mărimea lor (tulpină și frunze) variaza de la 2.5 la 10 cm. Se recomandă taierea tulpinii chiar deasupra liniei solului în timpul recoltării. De menționat că microplantele au cotiledoanele (primele frunzulițe) complet dezvoltate și, de obicei o pereche de frunze adevărate foarte mici, partial dezvoltate.

     S-ar putea să fiți chiar mai familiarizați cu microplantele decât știați: restaurantele le folosesc din ce în ce mai mult pentru a decora salate, supe și alte preparate. Dar probabil că nu știați că sunt atât de sănătoase!

Suport clienti 12:00 - 17:00

0723 368 315 office@mygreens.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!