Este posibil sa mananci prea multe microplante?

Este posibil sa mananci prea multe microplante?

Este posibil sa mananci prea multe microplante?

Acesta este prima intrebarea când oamenii încep să consume pentru prima data microplante. Primul lucru care ar putea să-i îngrijoreze este cat de multe microplante au voie sa manance, fie ca sunt consumate crude (raw), gatite sau in diverse shake-uri.
Deci, este posibil să mănânci prea multe microplante? Nu, nu este posibil să mananci prea multe microplante, deoarece acestea pot fi consumate în același mod ca orice altă leguma sau verdeturi. Microplantele sunt pline de substanțe nutritive și vitamine vitale, motiv pentru care sunt considerate un superaliment. Spre deosebire de germeni, care pot veni cu un risc de origine alimentară, microplantele nu sunt asociate cu intoxicatia alimentara.
Totusi, pentru a inlatura orice teama, este recomandat sa cultivati microplantele si germenii doar din seminte ecologice. Exista o legislatie europeana prin care semintele ecologice sunt supuse unor testari microbiologice inainte de a fi oferite spre vanzare.
Bineinteles, este necesara o atentie suplimentara daca sunt consumate microplantele care fac parte din categoria alergenilor legiferati (ex. mustar, lupin, etc.). Totusi, nu sunt consumate semintele, ci microplantele, astfel acestea nu sunt un alergen in sine, dar pot sa aiba urme din substanta care cauzeaza alergia (ex. mustar), datorita procedeului natural prin care sunt crescute.
Astfel, microplantele sunt o modalitate excelentă de a vă completa dieta cu o varietate de verdeturi gustoase și nutritive.
Daca inca nu te-am convins, te provocam sa citesti mai departe pentru a afla mai multe despre motivul pentru care este imposibil să mâncați prea multe microplante.

Microplantele sunt doar...LEGUME

Microplantele pot fi considerate răsaduri de diferite legume sau salate care au fost culese la o vârstă foarte fragedă, dar după ce au crescut mai mari decât germenii. Microplantele sunt de obicei recoltate imediat după ce au crescut primele „frunze adevărate” ale plantei. Frunzele unui rasad, care ulterior dau drumul “adevaratelor frunze” se numesc cotiledoane.
Acestea sunt primele frunzulițe cu rezerve nutritive care se găsesc în embrionul unei plante fanerogame (plante cu semințe). Practic de la ele începe cu adevărat creșterea și transformarea în plante și legume.
Prin definiție liberă, majoritatea microplantelor sunt tulpina și primele frunze ale unei plante.

Microplantele pot înlocui în condiții de siguranță orice alte legume sau fructe consumate ca parte a unei diete echilibrate zilnice. O cantitate mică dintre ele poate oferi un impuls ridicat de vitamine și substanțe nutritive, deci sunt o alegere deosebit de bună pentru persoanele care încearcă să obțină mai multe rezultate folosind verdeturile în dieta lor, dar nu vor să mănânce salată după salată în acest proces. .
Verdeturile proaspete, cum ar fi microplantele și alte legume, oferă și importante fibre în dietă, ceea ce încurajează “mișcările” sănătoase ale intestinelor și ajută la suprimarea poftei de mâncare. Cu alte cuvinte, asta inseamna ca, cu cât consumati mai multe microplante, cu atât este mai probabil să acumulati ceva sănătos în loc de un “junk food” bogat în calorii si cu o valoare nutrițională scăzută.

Se pot consuma radacinile microplantelor?

Din punct de vedere tehnic, rădăcinile microplantelor sunt comestibile, dar din moment ce prin acestea se poate transmite cea mai mare șansă de riscuri alimentare, nu este recomandat ca microplantele să fie consumat cu tot cu rădăcină. În schimb, se recomandă taierea tulpinii chiar deasupra liniei solului în timpul recoltării.

De fapt, acesta este unul dintre principalele motive pentru care microplantele sunt mai sigure de consumat decât germenii din perspectiva siguranței alimentelor.


Cate microplante pot manca?

Răspunsul scurt este „Cate doriți”. Dar, în mod real, sfatul medicului recomandă ca un adult să mănânce între 5 și 13 porții de fructe și legume pe zi, toate acestea putând fi inlocuite cu microplantele dacă doriți cu adevărat să consumati o cantitate mai mare.
Ceea ce este grozav despre microplante este că, deoarece sunt atât de versatile, pot fi oarecum mai ușor de integrat în diferite tipuri de mese decât alte forme de fructe și legume. Pot fi folosite fie în mâncăruri sărate, fie dulci. Există atât de multe varietăți de microplante încât, chiar dacă nu îți place un tip, cu siguranta exista un alt tip care să îți placă mai mult.

Cum pot consuma mai multe microplante?

Introducerea mai multor microplante în dieta dvs. este suficient de ușoară, astfel, acestea pot fi servite crude în salate sau sandvișuri, folosite ca si garnitură pentru carne și supe, sau amestecate în shake-uri și piureuri. Cea mai bună modalitate de a introduce mai multe microplante în dieta dvs., fără a simți că v-ați transformat brusc într-un cobai este doar să le introduceti treptat în mesele dvs. normale.

 

Suport clienti 12:00 - 17:00

0723 368 315 office@mygreens.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!