De ce se recomanda sucul de varză pentru mahmureală?? :)

De ce se recomanda sucul de varză pentru mahmureală?? :)

     Trebuie sa recunoastem ca cel putin o data am auzit spunandu-se, mai in gluma mai serios, ca este buna “zeama de varza”, ca si remediu potrivit pentru mahmureala si simptomele ei:)

     Ei bine, nu, nu este un mit!

     Microplantele de varza rosie sunt bogate in fibre, minerale: potasiu, sulf si vitamine: A,C,E. Fiind din clasa familiei Brassica, sau cruciferelor, are proprietati calmante, eficient si rapid remediu contra durerilor de cap, durerilor epigastrice sau oboselii, toate simptome ale mahmurelii. De asemenea, la fel ca broccoli si gulia, este anticancerigen, chiar printre cele mai importante, conform Institutului National al Cancerului din SUA.

     Profesorul de patologie, doctoral Lee Wattenberg a afirmat in 1978 pentru revista Cancer Research ca a descoperit in legumele crucifere elemente chimice numite indoli, supranumit si antidot pt dezvoltarea cancerului. In experientele sale, 91% dintre cobai fara indoli au facut tumori. Cu indolii, doar 21% dintre cobai au murit. Ulterior, au fost identificati in varza si alti compusi anticancer care ajuta la detoxificare: ditioltionii, glutanionii si sulforafanul.

     Ditioltionii din varza provoaca eliberarea glutationilor din corp, acestia fiind enzime naturale ale corpului. Glutanionii neutralizează sau detoxifică cencerigenii înainte ca ei să afecteze ADN-ul, cu cat este mai mare provizia de glutanioni, cu atat este mai mare protectia impotriva cancerului. Sulforafanul stimulează producția de chinonă reductază, o enzimă care blochează creșterea tumorii. Cancerul apare deoarece AND-ul este afectat de un factor cancerigen, acesta putand fi de exemplu, un element poluat din aer sau apa, fumul de tigara, pesticidele, radiatiile, etc. Celulele afectate incep apoi sa se divida anormal. Dozele de enzime anticancer din varza intensifica barierele biologice ale corpului in fata dezvoltarii cancerului.

     Consumarea vlastarilor din familia verzei este cea mai buna sursa cunoscuta de enzime anticancer.
PS: Cu atat mai mult cu cat microplantele de varza au o concentratie de 30 ori mai mare de nutrienti decat planta matura.

Suport clienti 12:00 - 17:00

0723 368 315 office@mygreens.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!