Ce sunt microplantele?

Ce sunt microplantele?

     Microplantele reprezintă prima etapă de creștere a unei plante.
Microplantele sunt “legume” verzi (a nu se confunda cu germenii) recoltate imediat după ce primele frunzulite (cotiledoane) s-au dezvoltat.

     Acestea sunt folosite ca supliment nutritiv, îmbunătățirea vizuală, a aromei și texturii alimentelor și preparatelor.
În restaurantele de lux, și nu numai, microplantele sunt considerate un gen de specialitate de verdeață, bun pentru a asezona salate, supe, platinguri in general.
     Microplantele sunt produse din diferite soiuri de seminte de legume si ierburi aromate. Mărimea lor (tulpină și frunze) variaza de la 2.5 la 10cm. Se recomandă taierea tulpinii chiar deasupra liniei solului în timpul recoltării.
De menționat ca microplantele au cotiledoanele (primele frunzulițe) complet dezvoltate și, de obicei o pereche de frunze adevărate foarte mici, partial dezvoltate.

Incursiune in istoria plantelor mici:

     Microplantele au fost descoperite in anii 80, insa abia la inceputul anului 2012 au fost publicate studii relevante in acest domeniu nou.

     Astfel, cercetatorii de la USDA Agricultural Research Service au evidentiat in studiile lor nutrientii cheie continuti de microplante si anume Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K, Vitamina A si carotinoide conexe.

     Concentratia acestor nutrienti este, conform studiilor, de pana la 40 de ori mai mare decat omologii de plante mature. Un indiciu prin care se poate “testa” acest lucru este culoarea intensa a microplantelor. Densitatea lor nutritionala depinde de sortiment.

     Microplantele au devenit tot mai populare in ultima perioada, chiar si denumirea acestora este relativ noua, conform lui Mathew Braunstein, autorul cartii prima utilizare a termenului a fost facuta in 1998. Facand o comparatie haioasa, termenul de “ridiche” a fost utilizat prima data in secolul al XV-lea.

     Microplantele reprezinta o alternativa ce ofera un plus valoare unui stil de viata sanatos!

Suport clienti 12:00 - 17:00

0723 368 315 office@mygreens.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!