Întrebari frecvente

Întrebari frecvente
Microplantele sunt baby verdețuri?
Mai exact, microplantele sunt plante juvenile. Sunt puțin mai în vârstă decât germenii, dar mai tinere decât verdețurile mature. Microplantele sunt gata de recoltat atunci când au dezvoltate rădăcinile și primele frunze (cotiledoane).

Se pot stoarce microplantele?
Da, microplantele pot fi folosite ca si nutrient în îmbogățirea shake-urilor si a sucurilor. Totuși, este nevoie de un volum mare de microplante pentru a produce o cantitate substantial de suc, astfel, cel mai bine recomandăm folosirea lor in mixuri de sucuri.

Se pot refrigera microplantele?
Dacă recoltați (tăiați) microplantele și nu intenționați să le consumați imediat, va trebui să le refrigerați pentru a le menține proaspete. Puneți-le între prosoape de hârtie umezită în interiorul unei pungi de plastic, de preferat cu Ziplock în frigider până când sunteți gata să le consumați.

Pot congela microplantele?
Este posibil să congelați microplantele, dar veți pierde unele dintre acele substanțele nutritive pentru care sunt apreciate. Este mai bine să le puneți la frigider îndoite între prosoape de hârtie umede sau să le lăsați în sol și să recoltați când sunt aveți nevoie. Dacă totuși doriți să înghețați microplantele, vă recomandăm să le înghețați în apă și să topiți gheața odată ce sunteți gata să le consumați.

Pot cultiva microplante fara sol?
Poți cultiva microplante fara sol utilizând un sistem hidroponic.

Se poate reutiliza substratul folosit pentru microplante?
Da, poți refolosi substratul în care au crescut microplantele. Trebuie doar sa fi sigur că ai scos toate radacinile si tulpinile de la lotul anterior, înainte de a planta următorul lot.

Microplantele au nevoie de fertilizatori?
Majoritatea semințelor nu au nevoie de fertilizatori pentru creștere, dar dacă folosiți sistemul hidroponic (fara sol), este necesar folosirea unui fertilizator lichid pentru a ajuta creșterea.

Microplantele trebuie spălate?
Ca și orice produs pe care îl consumi, microplantele trebuie spălate în apă curata (potabila) înainte de a fi consummate.

Microplantele cresc din nou după tăiere?
Depinde de sortimentul de microplante, dar câteva tipuri  vor reapărea după ce vor fi tăiate ca microplante.

Recipientele pentru creșterea microplantelor au nevoie de găuri?
Toate plantele care cresc în recipiente cu substrat au nevoie de găuri de drenaj pentru a se dezvolta. Excepția este dacă creșteți microplante în sistem hidroponic, fără sol.

De câte ore de lumină au nevoie microplantele?
Microplantele au nevoie de cel puțin patru ore de lumina soarelui pentru a crește sănătoase și puternice. În timpul iernii, atunci când lumina soarelui nu este la fel de puternica, acestea pot avea nevoie de mai mult de patru ore pe zi pentru a prospera.

De ce “se lasă“ microplantele mele?
Microplantele se înclina într-o parte atunci când nu sunt îndeplinite toate condițiile de creștere, cum ar fi: lipsa de apă, temperature ridicată, umiditatea scăzută, lumina slaba (care duce la alungirea plantei), îngrămadirea prea multor semințe într-o zonă prea mica de plantare.
Atentie! Microplantele se pot distruge daca folosiți presiunea prea mare la udat.


 

Suport clienti 12:00 - 17:00

0723 368 315 office@mygreens.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!